Bodemladesystemen

Vloerladen in je bedrijfswagen stellen je in staat om veel materiaal en grote, zware machines toch veilig en geordend te vervoeren. Deze constructies zijn uiterst sterk met een zeer hoge maximale belastbaarheid. Het gewicht van de lading is zo ook verdeeld over het volledige oppervlak wat de stabiliteit van het voertuig verbetert.

neem contact op

Bodemladesystemen
Bodemladesystemen

Modulair bodemladesysteem

De bodemladen van Zevim (onze vaste leverancier) zijn uiterst handig voor het transport van zowel zware, grote goederen als kleiner materiaal. Met dit type vloerlade kunnen we een tweede vloer monteren op het frame van het vloerladesysteem. De volledige laadvloerlengte wordt zo dubbel benut. Het is namelijk mogelijk om bovenop deze vloerladen in bedrijfswagens de klassieke bedrijfswageninrichting te plaatsen. Vloerladen voor bestelwagens zijn mogelijk bij zowel de achterdeuren, zijdeuren als een combinatie van beide.

Focus op veiligheid

 • Deze modulaire vloerladen voor bedrijfswagens zijn uitgerust met vingerbeveiliging. Je vingers komen dus niet klem te zitten bij het (onverwachts) sluiten van een lade.
 • Het is mogelijk de laden te vergrendelen in uitgetrokken toestand (optie). Zeker bij het parkeren op een helling is deze functie aangewezen.
 • De laden zijn voorzien van uittrekbare geleiders. Deze geleiders zijn kogelgelagerd voor gemakkelijk gebruik en zijn uitgebreid getest op stabiliteit en levensduur.
 • Een TÜV-test toont aan dat de 2de vloer een belastbaarheid van wel 1000 kg Een klassieke bedrijfswageninrichting erbovenop vormt dus geen probleem.
 • De basis van de vloerladen voor bestelwagens is een licht stalen frame. Dankzij een unieke constructievorm hebben de laden een zeer hoge maximale belastbaarheid.
Bodemladesystemen
Bodemladesystemen

Optimale functionaliteit

De laden zijn steeds 100% uittrekbaar zonder stabiliteitsverlies. Op die manier kan je het volledige volume altijd gebruiken. Ook als de tweede vloer helemaal volgeladen is, kan je heel makkelijk het materiaal uit deze schuiven nemen. Zevim-vloerladen voor bedrijfswagens passen in elk type voertuig van elk merk. Ze kunnen worden geïnstalleerd in bijvoorbeeld pick-ups, 4×4’s of klassieke bestelwagens met laadruimtes van verschillende grootte.

Bodemladesystemen
 • 5 jaar fabrieksgarantie
 • TÜV-gecertificeerd met een maximale draaglast van 1000 kg of 200 kg per lade
 • Modulair systeem met een brede waaier aan mogelijkheden (verschillende dieptes, breedtes en hoogtes)
 • ISO 9001:2008-certificaat: kwaliteitsgarantie van zowel het product als het productieproces
 • Ideale gewichtsverdeling in het voertuig

Uitschuifbare platformen

Horizontaal uitschuifbare platformen maken het makkelijker om zwaar materiaal – dat niet in laden past – veilig te vervoeren. Doordat je de platformen uit het voertuig trekt, is het makkelijker dit materiaal te laden en lossen. Uiteraard kan je de goederen stevig vastzetten met behulp van spanriemen.

Zwaarlastsleden worden vaak gebruikt om een generator, compressor, motor of andere zware machines te vervoeren. Zulke uitschuifbare platformen in je bedrijfswagen zijn handig als je deze zware machines standaard bij moet hebben, maar ze zich buiten het voertuig moeten bevinden voor bediening. Deze sledes worden vaak toegepast bij pick-ups of 4×4’s. Bij deze voertuigen in het bijzonder is het namelijk makkelijker om zwaar materiaal naar buiten te trekken via een uitschuifbaar platform. Anders verlies je al snel laadruimte, doordat je er eenvoudigweg niet bij kan. Veelal worden ze geïnstalleerd in combinatie met vloerladen.

Opbouw

Onze uitschuifbare platformen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en worden steeds op maat van je wagen geïnstalleerd. Ze zijn voorzien van een handig handvat zodat je ze met gemak kan uittrekken.

Mits enige aanpassing kan je de uitschuifbare platformen ook gebruiken als werkbank met bijvoorbeeld een bankschroef of ander werkmateriaal.

Bodemladesystemen
 • Tot 300 kg belastbaarheid
 • 75% uittrekbaar
 • Kogelgelagerde geleiders voor extra stevigheid en gebruiksgemak
 • Ook te gebruiken als uittrekbare werkbank
Bodemladesystemen

MEXXCON installeert voor jou extra opbergruimte met vloerladen in je bedrijfswagen

Met vloerladesystemen creëer je een eenvoudige oplossing voor meer opbergruimte met minimaal verlies van werkhoogte.

terug naar boven