Laadruimtebekleding

Om de levensduur van je voertuig te garanderen, is het belangrijk een stevige wandbekleding en een degelijke laadvloer in je bestelwagen te voorzien. Ook raamroosters en wielkastbeschermers helpen mee om je carrosserie te beschermen. Bij de totaalinrichting in je bestelwagen is een duurzame laadruimtebekleding een absolute must. De afwerking en het materiaal van de bekleding hangt onder andere af van je werkzaamheden en de soort lading die je wil meenemen.

neem contact op

De voordelen van een professionele laadvloer in bestelwagens

  • Een sterke laadvloer in je bestelwagen beschermt niet alleen je lading tegen schade (en jou dus tegen onaangename extra kosten), de carrosserie van je voertuig blijft ook schadevrij.
  • We geloven bij MEXXCON sterk in maatwerk. Daarom maken we de nieuwe laadvloer voor je bestelwagen, zijwandbescherming en wielkastbeschermers volledig op maat. Alle bekleding wordt CNC-gefreesd voor een constante kwaliteit en een perfecte pasvorm.
  • Het is mogelijk om bij het frezen van de vloer uitsparingen voor rails of sjorogen te laten. Met deze geïntegreerde verankeringspunten zet je je lading stevig vast met bijvoorbeeld spanriemen. Op deze laadvloer in je bestelwagen kunnen we ook spanstangen installeren. Zo kan je bijvoorbeeld platen vastspannen en veilig transporteren.
Laadruimtebekleding

Mogelijke materialen:

  • Betonmultiplex (lichtbruin of grijs) met watervaste antislip-coating
  • Aluminium tranenplaat
  • Mogelijkheid tot inbouw van rails in de vloer
Laadruimtebekleding

Wandbekleding

Wandbekleding in je bestelwagen heeft dezelfde functie als vloerbekleding: de carrosserie beschermen tegen beschadiging door lading en daarnaast de lading zelf beschermen. Net als een laadvloer in je bestelwagen is wandbekleding absoluut noodzakelijk bij je bedrijfswageninrichting. De constructie wordt zo vakkundig vastgemaakt aan de wand.

Laadruimtebekleding

Mogelijke materialen:

  • Betonmultiplex (lichtbruin of grijs) – mogelijkheid tot voorzien van sjorgaten of sleufgaten
  • Pvc-bekleding
  • Aluminium perfoplaat met 1-zijdefolie – vierkante perforatie van 9 op 9 mm – steek van 38 mm
  • Bindlatten uit vurenhout (geschaafd/afgerond) van 22 mm dik en 100 mm hoog

Hét voordeel van kunststof wandbekleding is dat het erg dun is. Het gewicht ligt daardoor ook lager dan bij houten bekleding.

Hout is erg veelzijdig en zeer sterk. Berkenhout is ook buigzaam waardoor de panelen de rondingen van het voertuig goed volgen. Houten panelen of latten worden voorzien van een duurzame coating die het hout beschermt.

Laadruimtebekleding

Wielkastbeschermers

Wielkastbeschermers staan garant voor een strakke afwerking én je loopt geen risico om de wielkasten te beschadigen tijdens het laden en lossen. We kunnen er makkelijk een bindrail op monteren. Wielkastbeschermers met een opstaande rand creëren zelfs nog extra opbergruimte.

Laadruimtebekleding

Raamroosters

Stalen raamroosters voor de zijdeuren en/of achterdeuren bieden extra bescherming tegen inbrekers. Ze worden steeds aan de binnenkant geplaatst waardoor er minder inkijk in de laadruimte is en vormen een extra hindernis. Daarnaast beschermen ze het raam ook van binnenuit tegen lange of rondvliegende lading.

Laadruimtebekleding

De juiste wandbekleding en laadvloer in je bestelwagen maakt het verschil

Geef de laadruimte van je bestelwagen de bescherming die ze verdient met bekleding op maat.

terug naar boven